Skriv på för Gröna Västerled!

Den nystartade opinionsgruppen Värna Gröna Trädgårdsstaden i Västerled behöver namnunderskrifter mot exploateringen av skogen söder om Västerled.

Skriv under uppropet här.

Skogen söder om Västerled ligger risigt till. Från Orrspelsvägen till Urbergsvägen. 

 

Om Stadsbyggnadskontoret får bestämma kommer Västerled snart att kantas av så kallade Stockholmshus, dvs prefabricerade modulhus som massproduceras och sätts ihop i fabrik. Stockholmshusen, som saknar all form av arkitektonisk kvalitet, är speciellt framtagna för att förtäta ytterstaden på snabbast möjliga sätt och till lägsta möjliga kostnad. 

Stockholmshusen. Tänk dig en 300 lägenheter på rad längs Västerled.
Källa: www.dinelljohansson.se

 

Redan den 18 augusti ska Stadsbyggnadsnämnden ta beslut om ett så kallat Start-PM. Här är de åtta viktigaste argumenten mot ytterligare förtätning av trädgårdsstaden. Ring och skriv till politikerna!

Åtta argument.

Mejadresser och telefonnummer till ledamöterna

 

Liberalerna säger nej
Som hittills enda politiska parti uttalar sig Liberalerna mot de nya exploateringsplanerna i en debattartikel i Bromma Tidning (15 juni)

     Uttalandet är mycket välkommet. Under många år har vi som engagerat oss till trädgårdsstadens försvar vant oss vid att argumentera mot en ohelig allians av partier från V till M. Tidigare har endast Miljöpartiet lyssnat på kritiken mot ogenomänkta förtätningsförslag och reserverat sig mot vissa beslut. 

 

––––––––––––––
PS
Vill du veta när nästa blogginlägg publiceras? Gilla bloggens Facebooksida, så får du en automatisk påminnelse.

Liberalerna Miljöpartiet Stockholmshus Västerled
0 kommentarer