Egendomligt flygblad i brevlådorna

Flera personer har hört av sig med frågor om ett förvirrande flygblad som distribuerats i brevlådorna i Bromma de senaste dagarna. Vad är det frågan om?

     Ett brev är avbildat. Under rubriken medborgarförslag kan man läsa en uträkning om hur många fler som skulle få plats i Bromma – om man bara rev villorna och byggde hyresrätter i stället.

Hundratals Brommabor har fått flygbladet i brevlådan. Men vad är budskapet?

Jag vet inte vem eller vilka som ligger bakom, men det påminner om en aktion i Äppelviken för exakt två år sedan. Den 15 maj 2014. Då förberedde aktivistgruppen »Allt åt alla« en manifestation vid Alléparkens hållplats. Även då spreds ett flygblad som propagerade för expropriering av trädgårdsstadens villor. De bör rivas för att ge plats åt billiga hyresrätter för »vanligt folk«, menade man.

     Den gången slöt 20-30 ungdomar upp. Polisen var förvarnad och hade ett par patruller på plats. Efter en halvtimme upplöstes demonstationen och ungdomarna försvann.

     Veckans flygblad är en liknande aktion, tror jag. Har du någon annan teori/information?

 

PS
Bromma Tidning avslöjar avsändaren den 23/5 2016. Enligt tidningen är flygbladet producerat av Sofia Larsson. Hon är uppvuxen i Bromma och går för närvarande en kurs om »arkitektrollen i samhället« på Konsthögskolan. Läs artikeln här.

0 kommentarer