Villorna får inte rivas!

Stadsbyggnadskontoret har tänkt färdigt. Fastighetsägaren som ville riva sina tre villor i Smedslätten (se blogginlägg 17/1) får nobben. Men stadens tjänstemän lämnar besked utan att anföra någon egen ståndpunkt. De ber nästan om ursäkt när de hänvisar till Stadsmuseets remissvar:
 
»Stadsmuseet avstyrker åtgärderna på grund av byggnadernas höga historiska, kulturhistoriska, miljömässiga eller konstnärliga värde. Stadsbyggnadskontoret delar Stadsmuseets bedömning. Det innebär att kontoret inte kan bevilja rivningsåtgärderna med hänvisning till byggnadernas värde.«
 
Ska vi tro att villorna i kvarteret John Blund är räddade nu? Så här avslutar Stadsbyggnadskontoret sin skrivelse till byggherren:
 
»Ni kan välja att återta ansökan så att kontoret kan avskriva den utan kostnad. … Ni har även möjlighet gå vidare med ansökan i nuvarande form, då kommer Stadsbyggnadsnämnden ta beslut i ärendet. Kontoret skriver då ett tjänsteutlåtande med förslag till avslag och ärendet kommer att debiteras oavsett bifall eller avslag.«
 
Osvuret är alltså bäst.
 
En sak till. Du glömmer väl inte att
anmäla dig till debatten på Bromma gymnasium den 21/3 kl 18-21. Trädgårdsstadsföreningen arrangerar. Representanter för Stadshusets samtliga partier kommer för att besvara frågan Vad vill politikerna med Bromma? 
 
Alla är välkomna. Fri entré. Tacksam för förhandsanmälan senast söndag 18/3.
Klicka här!

––––––––––––––
PS
Vill du veta när nästa blogginlägg publiceras? Gilla bloggens Facebooksida, så får du en automatisk påminnelse.
0 kommentarer