Trädgårdsstaden på Ålstensgatans julmarknad

På första advent, söndag 2/12 kl 12–16, är det traditionsenlig julmarknad på Ålstensgatan. Trädgårdsstadsföreningen finns som vanligt på plats med ett bord (utanför butiken Ditt & Datt).
Lär dig känna igen olika fönsterglas
I år  visar föreningen en liten utställning med exempel på olika fönsterglas.
     Vet du vad det är för skillnad på munblåst glas, valsat glas och planglas? Kom förbi och lär dig mer. Visste du att det fortfarande finns gott om munblåst fönsterglas att köpa och återanvända? Bra att veta om du behöver byta en fönsterruta – så att du inte byter hela fönsterbågen i onödan. Hundra år gammalt trävirke i fönsterbågarna håller dessutom vanligtvis en högre kvalitet än nytillverkat fönstervirke. 
 
Bild från Svanå Byggs hemsida om nytt och begagnat fönsterglas. svanabygg.se
 
Byggplaner i Bromma 2019
På Trädgårdsstadsföreningen hemsida finns en interaktiv karta över kommande byggplaner i Bromma. Kartan är en sammanställning av aktuell information från kommunen.
     Byggprojekten är utmärkta med en vimpel. Röd vimpel visar stadsbyggnadskontorets pågående planarbeten och blå vimpel anger exploateringsnämndens markanvisade projekt, där planarbete ännu inte påbörjats. Vit vimpel hänvisar till nya förskolor. Orange linje markerar den planerade avloppsledningen. De violetta ytorna motsvarar de områden i översiktsplanen som kommunen vill förtäta med nya stadskvarter. På hemsidan är vimplarna klickbara och de för dig direkt till ärendets nuvarande status på kommunens hemsida.
Kartan finns i stort format på Trädgårdsstadsföreningens bord på Ålstensgatans julmarknad. Den interaktiva versionen finns på nätet. Klicka här.
 
Välkommen till Trädgårdsstadsföreningens bord på Ålstensgatans julmarknad på söndag. Marknaden pågår från 12 till 16. Jag själv kommer att stå vid bordet mellan 15 och 16.
 
–––––––––––––
PS
Köp BaraBrommas julklappspaket
Du får 3 böcker och 3 presentkort för 790 kr (värde 1 420 kr)
Samtidigt stöder du BaraBrommas arbete till trädgårdsstadens försvar
Beställ ditt paket här: www.barabromma.se
0 kommentarer