Trädgårdsstaden till Konstfack

Det här är Harald Sundberg. Han går sista året på Konstfack och förbereder ett masterarbete som han ska redovisa senare i vår.
Harald Sundberg, här framför Stora sjövillan i Äppelviken, undersöker vilka faktorer som gör olika stadsdelar mer eller mindre attraktiva att bo i. Vad som skapar en känsla av gemenskap och vad denna känsla består av.
 
Harald är 28 år. Han är uppvuxen på Stavgårdsgatan. Vi träffades i förra veckan för en pratstund om trädgårdsstadens kvalitéer. Jag fick själv välja mötesplats och valde då Äppelvikshamnen. Den centrala utgångspunkten för trädgårdsstadens tillblivelse för drygt hundra år sedan.
 
För Harald har känslan för trädgårdsstaden alltid varit självklar och naturlig. En del av hans uppväxt. Men när han talade med klasskamraterna på Konstfack om sin uppväxtmiljö, då var det ingen som ens hade besökt Bromma. Det var så han fick idén till att undersöka sina känslor för trädgårdsstaden.
 
Harald har ännu inte bestämt hur han ska redovisa reultatet av sin undersökning. Men det ska inte bli i form av en konventionell uppsats eller utställning. Avsikten är att göra en konstnärlig gestaltning av frågeställningen.
 
Konstfacks vårutställning med avgångselevernas examensverk visas i maj. Jag återkommer med datum i god tid och förhoppningsvis även med en kommentar här på bloggen.
 
__________
PS.
Förhandskampanjen för Trädgårdsstadens Pionjärer har blivit en succé och utgivningen i maj är nu garanterad. Fram till 1 april får du ett lite bättre pris (300 kr) mot ord. 375 kr. Du får ditt namn med i tacklistan, sist i boken. Dessutom får du en inbjudan till bokens releasfest i maj.
 
Förbeställ här: Kickstarter
Du kan också skicka ett enkelt mejl med din förbeställning: [email protected]
0 kommentarer