alla överklagar alla och möts i svea hovrätt

Följer du storyn om mutorna som har givits och tagits mellan bolagen och företagarna som driver brf-omvandlingen på Majvägen 20? Här är de nya cirkuskonsterna.
 
Cirkus Majvägen. Huvudrollsinnehavarna.
 
Domen i Stockholms tingsrätt mot de operativt ansvariga i Finess Bygg och Gleipnergruppen, som BaraBromma rapporterade om den 8 april och den 17 april, har överklagats både av de två dömda företagarna och av åklagaren.
 
Huvudmannen i muthärvan, Lars Niklasson, friades genom att inte minnas något om Finess Byggs agerande. Den underställde kompanjonen, Petter Gryding, dömdes däremot till ansvar för det mesta: att Finess Bygg utförde hela miljonrenoveringen av Linus Ottossons och Josefine Sjöströms lägenhet på Riddargatan – utan att fakturera. I gengäld ska Finess Bygg ha fått andra renoveringsuppdrag av Ottossons bolag Gleipnergruppen.
 
Åklagaren vid Ekobrottsmyndigheten, Jonas Bergendal, presenterar i sin överklagan ny bevisning mot Ottosson. Till exempel nya vittnesförhör med tidigare anställda i Finess Bygg, liksom med litauiska snickare och hantverkare. En pikant detalj är Ottossons deklaration efter försäljningen av den renoverade lägenheten. Paret Ottosson och Sjöström gjorde nämligen en »betydande vinst«. 
 
Åklagaren yrkar på stängare påföljder, högre skadestånd och företagsböter än vad tingsrätten utdömnde i april. Ottosson och Gleipnergruppen överklagar samtidigt tingsrättens domar.
 
Rollistan till den kommande rättegången. Utdrag ur Svea hovrätts dagbok (17 juni).
 
Beslut om prövningstillstånd fattades av Svea hovrätt den 15 maj. Nytt målnummer är B6272-24. Datum för huvudförhandling har ännu inte meddelats.
 
Ny konkurs i maj
Under tiden, i en annan del av rättssystemet, har Finess Bygg försatts i konkurs. Samtidigt har konkursboet omregistrerats till ROT Byggarna i Stockholm AB (556873-9410). Samma ägare: Niklasson och Gryding. Samma postadress: Drottninggatan 108. Men nu har även ROT-Byggarna gått i konkurs! Företaget är avregistrerat i momsregistret och konkursen inleddes den 27 maj.
 
Business as usual?
Mäklarfirman Simon Crest fortsätter (dock utan synbarlig framgång) att saluföra lägenheterna på Majvägen 20. Vd för Simon Crest är Josefine Sjöström, sambo med Linus Ottosson på Gleipnergruppen.
 
De fem lägenheternas tillgänglighet växlar från tid till annan. Den 16 juni var tre lägenhetertill salu.
154 kvm för 13,995 Mkr (tidigare 18,590)
130 kvm för 13 Mkr (tidigare 14,990)
112 kvm för 11,390 Mkr (tidigare 13,490).
 
Fortsättning följer.
 
0 kommentarer