Ny framgång för John Blund

Det är inte lätt att hänga med i turerna när det gäller kvarteret John Blund i Smedslätten. I april upphävde Mark- och miljööverdomstolen (MÖD) Stadsbyggnadskontorets (SBK) bygglov för två flerfamiljshus inne på tomterna 3 och 4. Här ville byggherren skapa sex nya bostadsrätter. De nya byggnaderna stred mot detajlplanen. Högst rimligt att inte tillåta nya byggnader i trädgårdarna, kan man tycka. 
Byggloven för Alviksvägen 128 och 130 upphävdes av MÖD i april. I förra veckan upphävde Länsstyrelsen bygglovet även för Sunnerdahlsvägen 9.
 
Beslutet i MÖD, som var väntat, meddelades den 13 april. En vecka tidigare – den 6 april – beviljade SBK ytterligare ett bygglov för ytterligare ett flerfamiljshus på tomt nr 8. Till samme byggherre! Hur tänkte SBK egentligen? 
 
Naturligtvis överklagades bygglovet för John Blund 8 per omgående. Närmast högre instans var Länsstyrelsen. Och i förra veckan meddelade Länssyrelsen – naturligtvis – att även det nya bygglovet ska upphävas. Med hänvisning till domen i MÖD.
 
Upplysningsvis konstaterar Länsstyrelsen lite torrt i sin skrivelse: »Brf John Blund [dvs byggherren, min amn.] har beretts tillfälle att yttra sig över överklagandet men har inte avhörts.
 
Och det bästa av allt: nu har vi ett prejudikat för framtiden, till trädgårdsstadens försvar.
––––––––––––––
PS
Vill du läsa nästa blogginlägg? Gilla bloggens Facebooksida, så får du en automatisk påminnelse.
1 kommentar
Janicke

Heja heja än en gång!