Inga hus på Solviksängen – men . . .

Visserligen är protokollet från Exploateringensnämndens möte i går (14/6) inte publicerat än, men det har under gårdagskvällen och förmiddagen läckt ganska ymningt från allianspartierna. Samtliga röstade emot de tre förslagen som handlade om förtätning i trädgårdsstaden. Gott så.
 
Förslaget (försöksballongen?) från Socialdemokraterna om att utreda förutsättningarna för att bygga 200 lägenheter i Ålstensskogen vid Solviksängen föll lyckligtvis platt till marken. Den provokationen blev för grov. MP röstade med alliansen. 
 
Tyvärr röstade dock MP med majoriteten när det gällde markanvisningarna vid Klöverknuten och Sångarlunden (med tillägget att man inte ska få bygga i den södra delen av dungen).
 
De närboende har redan börjat organisera sitt motstånd. Det handlar ju om betydande ingrepp. Många lägenheter ska pressas in på små ytor. Primula Byggnads AB planerar nu att klämma in 30-40 respektive 50-70 lägenheter på de små ytorna. Oron är stor för vilka konsekvenser det kan få. Här är en bild från ett av Primulas nybyggen i Hökarängen.
Så här beskriver Primula byggnaden: »Husen är fint placerade i terrängen och håller hög arkitektonisk kvalitet med rustika material och omsorgsfullt utformade detaljer.« Bild: www.primula.se
 
Sångarlunden har redan en Facebooksida och en pågående namninsamling som på ett dygn har samlat över 200 namnunderskrifter. Jag återkommer med mer information.
 
–––––––––––––––––––
PS
Vill du veta när nästa blogginlägg publiceras? Gilla bloggens Facebooksida, så får du en automatisk påminnelse.
 
1 kommentar
Britt-Marie Kristiansson

Ingår i gruppen Låt kolonin leva som arbetar för att förhindra att kolonistugorna och gammelskogarna i Riksby rivs för att bereda plats för den nya stadsdelen Norra Riksby. Vad har du för råd hur vi ska agera?

Svar: Britt-Marie, tack för din fråga. Det kan bli ett långt svar … Mejlar dig senare i dag. /Christian R.
barabromma.blogg.se