P-infarten polisanmäld

Byggherren på Herman Ygbergs väg 11 fortsätter som om inget har hänt. Stadsbyggnadskontoret sanktionerar nu otillåten biltrafik på Huldrestigen. Men när jag ringde Trafikkontoret i dag förstod de faktiskt allvaret i situationen. De tog emot min anmälan och lovade att göra en polisanmälan för att gå till botten.
 
Huldrestigen – en gång- och cykelväg för barnen i skolan på Drömstigen – byggs nu om till en inart för två P-platser till det nybyggda parhuset på Herman Ygbergs väg 11.
Huldrestigen, en gång- och cykelväg.
 
Här tänker byggherren att man ska köra fram till två P-platser på tomten.
 
Västerleds Trädgårdsstadsförening har anmält byggherren för olovligt byggande och ställt en rad frågor till Stadsbyggnadskontoret. SBK har hittills inte velat kommentera Trädgårdsstadsföreningens frågor. I dag fick byggnadsinspektören Elisabeth Melin en påminnelse per mejl:
 
Elisabeth,
Nyfiken på hur SBK resonerar angående Trädgårdsstadsföreningens frågor den 23 maj 2019:
  1. Varför har SBK gett bygglov till att uppföra två friggebodar på en fastighet med tre bostäder?
  2. Varför har SBK gett bygglov till att uppföra en friggebod i liv med tomtgränsen?
  3. Varför har SBK ingen åsikt i frågan om den otillåtna angörningen till parkeringsplatserna? Varför sanktionerar SBK biltrafik på parkväg? Byggherren fortsätter nämligen anläggningsarbetet. Ärendet är anmält till Trafikkontoret, som också har polisanmält saken.
  4. Och – hur var det med bygglovet till Huldran 8? Var det fortfarande giltigt när sprängningarna inleddes den 21 april 2019?
För övrigt.
Vi noterar att SBK också tillåter nya betongmurar med svarta plank till en höjd av 2,5 meter, på tomtgränsen mot en park, mitt i trädgårdsstaden (se bild). Hur kan det rymmas inom varsamhetskravet? Och hur kommer det sig att Skönhetsrådets åsikt inte har inhämtats? (Kopia till Susanne Höglin)
 
Med vänlig hälsning,
Christian Reimers
 
Ett två meter högt plank på en halvmeter hög betongmur. Mitt i trädgårdsstaden. Hur kan det godkännas?
 
__________
PS.
Ett erbjudande från Entredo till BaraBrommas läsare. Klicka på annonsen för mer info.
 
0 kommentarer